În atenția managerilor școlari: prezentarea informației cu privire la perfecționarea cadrelor didactice
Button Back

Clama
  • În atenția managerilor școlari: prezentarea informației cu privire la perfecționarea cadrelor didactice

         Stagiile de formare continuă contribuie la dezvoltarea competențelor și la aprofundarea cunoștințelor profesionale ale cadrelor didactice și manageriale,schimbul de bune practici între formabili, în vederea asigurării unei pregătiri profesionale performante, racordate la cerințele actuale ale sistemului educațional și ale societății. Totodată, menționăm, statulul obligatoriu al stagiilor de formare continuă în procesul de atestare a cadrelor didactice și manageriale.

             În acest context, MECC alocă surse financiare Instituțiilor  prestatoare de servicii de formare continuă a cadrelor didactice pentru finanțarea stagiilor de formare continuă în cuantum de 20 de credite profesionale, pentru realizarea modulelor: Didactica disciplinei școlare, psihopedagogie, tehnologii informaționale și comunicaționale în educație și dezvoltarea profesională, pe care le vor urma cadrele didactice o dată la 3 ani, conform art.134, alin.4, lit.b) din Codul educației.

            Astfel, cadrele didactice și manageriale vor avea posibilitatea de a alege prestatorul de formare continuă, respectiv stagiul de formare continuă, conform disciplinei predate/domeniul de activitate.

            Conducătorii instituțiilor de învățământ urmează să delege, prin ordin, cadrele didactice la stagiile de formare continuă în cuantum de 20 de credite, cu menținerea salariului mediu în conformitate cu prevederile art.213, alin.5) din Codul muncii.

           Înscrierea la stagiile finanțate de stat va fi realizată în baza ordinului de delegare(emis de conducătorul instituției de învățământ).

           Managerii instituțiilor de învățământ și Serviciile contabile vor respecta prevederile actelor legislative și normative cu privire la organizarea și desfășurarea stagiilor de formare profesională continuă, vor păstra salariul mediu cadrelor didactice și manageriale delegate la cursuri.

           Cadrele didactice delegate la stagii de formare continuă se fac responsabile de prezența la cursuri. Necertificarea stagiului de formare va atrage după sine obligațiuni pecuniare. La înregistrare cursantul va prezenta obligatoriu: copia buletinului de identitate și ordinul de delegare(în origina) a cadrului didactic la cursuri de la instituția de învățământ în care activează, semnat de managerul instituției și având ștampila umedă.

            În cazul în care cadrele didactice doresc să urmeze alte stagii de formare continuă decât cele menționate, achitarea acestora va fi posibilă din cele 2 % din fondul de salarizare, resurse personale, sponsorizări și alte surse.

            Direcția Învățământ Hâncești va monitoriza formarea cadrelor didactice și realizarea planurilor de formare continuă.

          În acest context,managerii școlari vor prezenta informația cu privire la perfecționarea cadrelor didactice , în variantă electronică (cojocaru.inga@mail.ru ) după cum urmează:

    Postat 19 ianuarie 2018

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
2479 Prezentarea informației cu privire la perfecționarea cadrelor didactice (Informația cu privire la perfecționarea cadrelor didactice_19012018.doc)
Button Home Button Top of Page