COMUNICAT DE PRESĂ: ”O carieră de succes acasă”- este sloganul unui Forum al Profesiilor
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: ”O carieră de succes acasă”- este sloganul unui Forum al Profesiilor

    ”O carieră de succes acasă”- este sloganul unui Forum al Profesiilor, care a fost organizat, în premieră, pe durata  a două zile la Chișinău, pe 19 și 21  octombrie. Evenimentul a fost organizat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă(ANOFM), în parteneriat  cu Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri (CEDA), cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare Austriacă (ADA)

       Forumul Profesiilor a avut drept scop motivarea tinerilor în dezvoltarea unei cariere de succes în Republica Moldova, precum și dezvoltarea parteneriatelor locale în educație pentru carieră.

      La data de 21 octombrie 2017, peste 130 de elevi din regiunea centru a Republicii Moldova s-au intrunit, în incinta bibliotecii din cadrul ASEM, cu oameni de afaceri și profesioniști în construirea carierei. Tinerii au ascultat discursuri motivaționale și au adresat întrebări pe teme ce țin de stereotipuri în alegerea profesiei. În a doua jumătate a zilei, participanții au efectuat vizite la câteva interprinderi din municipiul Chișinău, în cadrul cărora au fost informați la fața locului despre posibilitățile de angajare și construirea unei cariere în sectorul real al economiei.

    Din toți participanții, 11 au fost elevi ai Liceului Teoretic Lăpușna, coordonaţi de d. Ilie Mihailuţă, diriginte al cl.a IX-a. '' În cadrul acestui forum am învățat și am descoperit că R.Moldova oferă o mulțime de posturi de muncă cetățenilor, în special tinerilor înarmați cu voință și curaj. Acesta m-a motivat să bat insistent la ușa oportunităților și să evoluez pe plan profesional, aici, acasă.'', ne-a spus Maria Panainte, elevă în clasa a XII-a.

    Forumul Profesiilor a fost organizat în cadrul proiectului ”Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră –REVOCC, implimentat de CEDA, în parteneriat cu Ministerul educației, Culturii și Cercetării, ANOFM, cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare din Austria. Scopul lui este îmbunătățirea calității educației pentru carieră prin reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră a elevilor din învățământul secundar general și profesional tehnic secundar.

     

    Ex. Marina Pascal

    026925843

    Postat 01 noiembrie 2017

”O carieră de succes acasă”- este sloganul unui Forum al Profesiilor
”O carieră de succes acasă”- este sloganul unui Forum al Profesiilor
”O carieră de succes acasă”- este sloganul unui Forum al Profesiilor
”O carieră de succes acasă”- este sloganul unui Forum al Profesiilor
”O carieră de succes acasă”- este sloganul unui Forum al Profesiilor
Button Home Button Top of Page