Comunicat de presă_Concursul raional al declamatorilor!
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă_Concursul raional al declamatorilor!

     

                Direcția Învățământ, Direcția Cultură și Turism, Biblioteca publică raională ”Î.P.S. Antonie Plămădeală” a desfășurat sâmbătă, 27 februarie, concursul raional al declamatorilor, dedicat creației poetului Liviu Deleanu, cu ocazia a 110 ani de la naștere.

                Scopul organizării concursului este centrat pe stimularea participării cadrelor didactice, bibliotecilor, elevilor în activități de promovare a cărții și lecturi, amplificarea și consolodarea valorilor naționale și locale, în special în susținerea culturii poetice.

                 Cei  30 de participanți din instituțiile școlare ale raionului, au dat dovadă de o pregătire bună, ceea ce a fost menționat și de către membrii juriului în luările lor de cuvănt. Unii concurenți s-au pregătit minuțios: costume adecvate tematicii poeziei, muzică, atributica necesară.

     Deși, creația poetului nu este inclusă în curricula școlară, concurenții, prin atitudinea lor față de  versurile recitate, au demonstrat că au înțeles-o, au îndrăgit-o și că vor mai reveni la poezia lui Liviu Deleanu, îndemnând și pe alții s-o facă.

    Postat 01 martie 2021

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
3359 Proces-verbal_Concurs raional al declamatorilor! (Proces verbal.docx)
Concurs raional al declamatorilor
Concurs raional al declamatorilor
Concurs raional al declamatorilor
Concurs raional al declamatorilor
Button Home Button Top of Page