Comunicat de presă_Consiliul Consultativ al DÎ
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă_Consiliul Consultativ al DÎ

     

                Agenda Consiliului Consultativ din data de 10 februarie 2021 a înserat  Rapoartele de activitate a Secției Politici Educaționale și Management, Secției Managementul Curriculumului și Formare Continuă și a Serviciului de Asistență Psihopedagogică. Rapoartele prezentate au inclus prioritățile și rezultatele activității structurilor respective pe I semestru.

             Dna Eugenia Buruian, șefa SPEM, a menționat efortul echipelor manageriale în organizarea procesului instructiv-educativ în condițiile pandemice și aportul cadrelor didactice în adaptarea demersurilor didactice în contextul învățării la distanță. Datele prezentate au vizat nivelul atingerii indicatorilor de performanță în raport cu obiectivele propuse la aspectele: acoperirea cu cadre diactice a disciplinelor școlare, implementarea Curriculum-ului ediția 2019, școlarizarea și abandonul școlar,rezultatele desfășurării tezelor semestriale, organizarea procesului de alimentare, promovarea parteneriatelor ș.a.

               Informația prezentată de dna Inga Cojocaru, șefa SMCFC,  a vizat misiunea secției și a inclus costatări, concluzii și soluții la domeniile de formare și informare, atestare, Consiliul elevilor, activitățile extrașcolare, activitatea Consiliului de Etică. Direcțiile de activitate stabilite de Forumul Educațional au servit puncte de pornire în stabilirea și realizarea obiectivelor Secției.

               Activitatea Serviciului de Asistență Psihopedagogică a fost expusă de dna Maria Iusico, care a vorbit despre realizările și problemele în domeniul educației incluzive. Dna Iusico s-a referit la crearea mediului incluziv, distribuirea unităților de personal, acordarea asistenței psihopedagogice și de recuperare, parteneriate și activități de promovare a serviciului. S-a pus accentul pe dificultăți/impedimente în organizarea și desfășurarea procesului de evaluare a dezvoltării copilului.

             Proiectele de decizie propuse au ținut de realizarea unui sistem educațional performant, echitabil și eficient.

     

     

                                                  Secretarul Consiliului Consultativ A. Serban

    Postat 12 februarie 2021

Consiliul Consultativ
Consiliul Consultativ
Consiliul Consultativ
Button Home Button Top of Page